Nieuws

Autosalon 2019: een nieuwe wagen financieren

17 januari 2019

Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 januari 2019 speelt Brussels Expo opnieuw gastheer voor de intussen 97ste editie van de Brussels Motor Show. Zoals steeds in een oneven jaar, spreken we van een ‘klein’ salon dat in het teken staat van vrijetijdsvoertuigen, bedrijfswagens en motoren. Al blijven de exclusieve aanbiedingen bij de verschillende auto- en motordealers toch ‘groots’.

Staat u op het punt om een nieuwe auto aan te schaffen, maar weet u nog niet hoe u deze aankoop gaat financieren? Zo kunt u uw spaargeld aanspreken, maandelijks afbetalen bij de autodealer of een klassieke autolening aangaan. Maar waar zit het verschil?

Of meteen betalen de beste keuze is, hangt natuurlijk af van uw financiële situatie. Toch zijn de twee andere opties vaak aantrekkelijker voor uw portefeuille. Waarom? Eerst en vooral blijft uw spaargeld onaangeroerd, waardoor u een grote buffer hebt voor onvoorziene omstandigheden. Kiest u voor een wagen op afbetaling bij de garage of een autolening bij de bank, dan betaalt u het bedrag maandelijks af – al dan niet met interest. Zo kunt u voor die extra parkeercamera, dat iets grotere model of het panoramadak gaan, zonder dat u met een geplunderde rekening naar huis gaat.

Sommige autodealers bieden ook autoleningen aan. Zij staan erom bekend om lagere intrestvoeten aan te bieden dan de banken, soms zelfs aan een rente van 0%. Dit lijkt op het eerste zicht zeer interessant, aangezien u enkel het kapitaal hoeft terug te betalen zonder bijkomende intrestkosten. Maar is dit wel zo? Er zijn toch enkele aandachtspunten waar u best rekening mee houdt. In de eerste plaats zult u minder korting kunnen genieten op de aankoopprijs van de auto. Het is immers gemakkelijker om een commerciële korting te onderhandelen als u niet bij de autodealer leent. Vervolgens moet u er ook op letten dat uw oude auto niet ondergewaardeerd wordt als u die verkoopt aan de garagehouder. Reken dus goed uit wat het voordeligste is: ofwel de rente van 0%, ofwel de kortingen die u kan genieten op de aankoopprijs van een nieuwe wagen. Daarenboven bent u als klant vaak ook verplicht om uw autoverzekering bij de autodealer af te sluiten, wat bij de bank geen verplichting is.

De klassieke autolening is door de aantrekkelijke intrestvoeten heel populair. Aangezien de lening dient om een auto aan te kopen, geldt de auto als waarborg bij wanbetaling. De bank kan voor deze lening dus een lagere rente aanbieden dan voor persoonlijke leningen waarbij u uw uitgaven niet hoeft te verantwoorden. Na de aanvaarding van uw dossier (waarbij u een aankoopbewijs van de auto moet kunnen tonen), ontvangt u het geleende bedrag. Dat moet u maandelijks terugbetalen in gelijke bedragen voor de volledige duur van de autolening (kapitaal en intresten). Bij Fintro kunt tot 110% van het factuurbedrag van uw nieuwe auto lenen. Of zelfs 120% van de waarde van uw auto als u uw eerste autoverzekeringspremie met uw krediet wilt betalen.

Meer info over deze laatste optie? Vraag vrijblijvend naar onze kredietvoorwaarden. Wij maken voor u graag een persoonlijke simulatie.

Financieel advies nodig?

Joerie Lelie biedt als allround zakenkantoor een totaalservice aan particulieren, zelfstandigen en kmo’s op vier domeinen: verzekeringen, beleggingen, kredieten en dagelijks bankieren. Als onafhankelijke makelaar zoeken en vinden we voor elke klant een voorstel op maat.

Meer over ons  Contactformulier

Openingsuren

  • Maandag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Dinsdag: 9u – 12u en 13u30 – 18u30
  • Woensdag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Donderdag: 9u – 12u en 13u30 – 18u30
  • Vrijdag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Zaterdag: enkel op afspraak
Joeri Lelie
  • BTW BE 0888 728 153
  • FSMA 102033A-cB
Assuran
  • BTW 0736 727 074
  • FSMA 45121