Nieuws

Schuldsaldoverzekering: ook nuttig bij een autolening?

21 maart 2019

Bij een woonkrediet hoort een schuldsaldoverzekering. Dat lijkt heel evident. Maar wat als u geld leent om een auto te kopen?

Een schuldsaldoverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten wanneer u een lening aangaat. Dit beschermt u als lener wanneer uw partner, of diegene waarmee u het krediet hebt afgesloten, overlijdt. Mocht dit gebeuren en u hebt een schuldsaldoverzekering dan wordt het resterende bedrag van de lening door de verzekeraar betaald en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de lening.

U kunt uw schuldsaldo aan verschillende soorten leningen koppelen. Ook al is een schulsaldoverzekering wettelijk niet verplicht, uw bank zal er wel één eisen vooraleer ze u bijvoorbeeld een hypothecaire lening of woonkrediet toekent. De schuldsaldoverzekering biedt de bank immers de garantie dat het krediet terugbetaalt wordt als u overlijdt.

Maar zo’n verzekering is niet alleen voor wie een woning koopt. Mensen die bijvoorbeeld een wagen kopen en daarvoor een lening afsluiten, kunnen eveneens een schuldsaldoverzekering afsluiten. Zorg er wel voor dat u achterhaalt of het voor uw situatie wel interessant is. Vaak zijn schuldsaldoverzekeringen te duur in vergelijking met de hoogte van de lening die u afsluit. Wanneer er echter een verhoogd risico bestaat dat u of uw partner op korte termijn overlijdt, is het wel verstandig om een schuldsaldoverzekering af te sluiten.

Onze tip? Ga niet blindelings een schuldsaldoverzekering afsluiten wanneer u bijvoorbeeld een autolening aangaat. Laat u adviseren.

Aan de hand van een simulatie kunnen wij eenvoudig inzicht krijgen in uw situatie en uw schuldsaldo berekenen. Vervolgens kunnen we op basis van deze informatie verschillende schuldsaldoverzekeringen met elkaar vergelijken om zo de voor u voordeligste oplossing te vinden.

Financieel advies nodig?

Joerie Lelie biedt als allround zakenkantoor een totaalservice aan particulieren, zelfstandigen en kmo’s op vier domeinen: verzekeringen, beleggingen, kredieten en dagelijks bankieren. Als onafhankelijke makelaar zoeken en vinden we voor elke klant een voorstel op maat.

Meer over ons  Contactformulier

Openingsuren

  • Maandag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Dinsdag: 9u – 12u en 13u30 – 18u30
  • Woensdag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Donderdag: 9u – 12u en 13u30 – 18u30
  • Vrijdag: 9u – 12u en 13u30 – 17u
  • Zaterdag: enkel op afspraak
Joeri Lelie
  • BTW BE 0888 728 153
  • FSMA 102033A-cB
Assuran
  • BTW 0736 727 074
  • FSMA 45121